101.
entrecot
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de carn gruixut, especialment de bou, tallat entre dues costelles. Entrecot amb pebre verd. [...]
|
102.
estofat 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat de carn estofada amb patates, pastanagues, cebes, pèsols o altres verdures i amb espècies. [...]
fricandó
[pl. m. [LC] [HO] Guisat de carn amb suc preparat amb ceba, tomàquet, herbes aromàtiques i bolets, generalment moixernons. |
103.
fricandó
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat de carn amb suc preparat amb ceba, tomàquet, herbes aromàtiques i bolets, generalment moixernons. [...]
|
104.
llanejar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
La carn de bestiar oví, tenir un gust que recorda l'olor de la llana. [...]
|
105.
moltó
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mascle de l'ovella castrat. Un ramat de moltons. Carn de moltó. Marrà 1. Ariet. [...]
|
106.
bast 2 -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mancat de finor, de delicadesa, de poliment. És un peix que té la carn molt basta. [...]
|
107.
mandonguilla
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bola de carn trinxada pastada amb pa ratllat, ous batuts i espècies. fer mandonguilles Fer burilles. [...]
|
108.
ressecar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Assecar del tot, deixar sense gota d'humitat o de suc. La carn s'ha ressecat. [...]
|
109.
salami
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit cru, assecat i fumat, fet amb mescla de carn de porc, de boví i cansalada. [...]
|
110.
sobrassada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit de carn de porc capolada, adobada amb sal i pebre vermell, típic de les Balears. [...]
|